Hemma i sweeeeden...

Då var man hemma igen, har vart i Sverige i nästan exakt ett dygn.. Hade en hemsk resa mellan bergen o oslo.. Två ungjävlar satt och skrek och levde helvete framför oss i sju timmar!! och vi hade med dator så vi skulle se film, men vi kunde bara se en med batteriet, och när det är en timme kvar och jag letar efter en peng på golvet hittar jag TRE eluttag, hallå!! Kul att vi missat det hela vägen.. Sen mellan oslo och göteborg satt vi och spela kort och hade mys.. Sen börja vi spela poker, då kom en alkis som blev överlycklig ööver att se oss spela poker :P sen slutade vi för han berättade om hans händelserika och fascinerande liv :) Sen satt det en 26 årig tjej som plugga till veterinär i köpenhamn och hon hade tydligen jobbat i hasslösa och hade vart i lidköping, snacka o matt världen är liten.. Sen säger den danske konduktören, nästa trollhättan! Vi fatta inget. Det hade vart mycket närmare att gå av där men linus hade åkt förbi där redan.. Han var så himla snäll som åkte till göteborg för att hämta oss, kul att träffa gamla kompisar igen :) och jösses va platt allt va hemma :P Kul o se min ömma moder igen :)

Idag åkte jag buss till stan och man kan inte betala med kontanter längre :O helt sjukt.. Sen sluta inte gymnasiet förrän idag, blev så himla förvånad över att se så mycket skolfolk.. Sen gick jag o köpte sidenband och tjöta med hon som jobba där, alltid lika trevlig.. Sen träffa jag spinning-janne! Fick en riktig bamsekram, kul och höra hur hösten vart, han har gått skivstångsutbildning så nu får ni gå på kombipass på friskis igen, uscha vad jag saknar det! Sen träffa jag siss och bro på salongen, sen fixa jag håret och sen handla jag med min ömma moder och sen träffa jag kusiner på willys.. efter det åkte vi till mormor :)

Ikväll har jag också vart med underbara emelie och lisa :) vi köpte thaimat och kolla film och tjöta.. Köpte även förköp till juldagen ^^ wohooo! haft en grymt mysig dag! Är hos siss nu och myser.. Imorrn är det dagen innan julafton och då ska jag umgås med pappa..

Jag är kokt i skit...

Har haft en tossig dag på jobbet och jag har gjort ett par sjuka missar,, tex att glömma lägga i en film i ett fodral när en låna film :O sen tappa jag bort en film.. Tryckt fel.. Sen jobba jag med en ny idag och han fatta inte nått av vad jag sa.. Han bara skratta åt mig när jag va lite fumlig..Grymt frustrerande.. Sen innan jag skulle gå var det en som tappa en coca-cola flaska så det va coca-cola över hela golvet.. Då ville jag bara sjunka genom golvet!

Sen vet jag inte hur jag ska hinna allt hemma, vänder mig ut o in av hur jag ska försöka dela på mig, men det kommer inte fungera... hela veckan är i princip fullplanerad.. En kul grejj hände på jobbet också.. Två goa göteborgare va där :D känns som så fort det är några svenskar så är man buddies :P kul egentligen.. Nu ska det sovas.. Imorrn väntar tågresa hem :P BYEE!

Ännu en kall dag här i bergen...

Har vart riktigt kallt här dom senaste dagarna, säkert 4-5 minusgrader.. Det är vi inte vana vid, bara att bylta på sig massa klär'. Har gjort mina första dagar på 7-elven.. Har lärt mig göra kaffe på olika sätt ^^ och stå i kassan och lära mig cigarrettsorter, inte lätt det.. Sen krånglar tiderna på lördag, råkat få dubbeltid på två olika ställen.. Inte det lättaste att dela på sig.. sen har jag börjat bli förkyld, köpt en nässpray med menthol, det brukar göra underverk.. Hade en lång mysig pratstund med pappsen,, Han skulle upp och hämta brorsan i helgen.. Pallar inte och skriva, vill sova.. Först läsa, har lånat ps. I love you på engelska, bättre det än norska :P Ciao!

Luftslottet som sprändes...

Kan säga som första ord, böckerna är alltid bättre än filmerna.. Det är dagens sanning! Blev ganska så besviken, man väntade på att vissa saker skulle hända som aldrig gjorde det.. Men den var väl helt okej men ingen wow.. Va lite halvseg sådär men sånt är det.. Skrek till så jag nästan trilla av stolen en gång, dom som satt breve måste blivit rädda för mig istället.. Men bio är alltid mysigt vilket som.. Nu ska jag duscha snart.. Får se ´vad som händer i morgondagen..


Mysig dag rakt igenom...

Va i åsane med julia idag, sen var vi och hälsa på josefin igen, patrick va med också... satt där och bara tjöta i nästan 1 ½ timme.. Sen åkte vi hem.. Vi har kikat på sunes jul och kollade på en riktigt dålig julfilm..

Här får ni några julmysbilder som jag o julia tog idag.. Vi fick nämligen låna tomtens släde :D












13:e December, Lucia...

Idag är det en mysig dag, söndag, tredje advent (herregudars va tiden går snabbt) och lucia.. Måste nog kolla på ett klipp från morgonens luciatåg.. Dagens rim va sött, mot kylan är mössan det bästa man kan ha, därför vill lucian ha luvan kvar.. Mysigt.. Igår jobbade jag på sletten, va helt okej.. Inte riktigt en sådan kalasdag som i fredags, men sen var det en kund som sa ha det bra, Lisa! Jag bara, vaa? Läskigt, sen kom jag på att jag hade namnskylt :P haha.. Sen råka jag va i närheten av ostdisken och jag fick hjälpa en kund, sen va det en till som ville ha hjälp så där fastna jag ett tag :P tossigt.. Sen var det en som sa att svenskarna hade kommit på frörsta och andra plats i skidskytte :d kul att diskutera lite sport :)  Sen när jag kom ut efter jobbet var det så man ville skrika, Hej mitt vinterland!! Det var magiskt.. Så arg att jag inte hade kamera, men jag tog ett som jag har i mitt huvud... Men jag kan förklara hur det såg ut.. Jag kom ut och då var det frost så att det såg ut som snö, sen höll solen på att gå ner så det lös på molnen så hela himlen va rosa/orange.. Såg fantastiskt ut.. Sen gick jag & julia och hälsa på jossan på hennes jobb (fiket) där tog vi en glass, musigt..

Idag blir det mysdag.. Jag o julia ska till åsane storsenter och gå till gina för jag har sett en musig klänning där, men dom lär väl inte ha den.. Men värt att kolla.. Sen ska vi åka till josefins jobb vid fyratiden :) trevligt.. Sen blir det tända ljus och se dagens avsnitt av sunes jul :) och jag ska nog se luftslottet som sprängdes.. Ingen ville se den på bio så vi ska se den hemma ist.. Nu ska jag gå och byta om.. Kanske skriver ikväll med.. Kyss!

Denna ska vi leta efter, mm mumma!


Nästan som ett julkort...

Fick mitt norska uttagskort idag :D det var rött som tomtens kläder :D så det var mitt första julkort kan man säga :P Har jobbat på meny sletten idag och dt har vart en riktigt kanondag! Vart på bra humör, fick positiva reaktioner av lillian när vi la fram köttet.. Hon va imponerad av att jag kunde så många olika köttsorter.. Så det stärkte självförtroendet lite.. Jobbade med många trevliga också.. Var en äldre som vart och semestrat i lidköping :) hon hade vart på rörstrand och läcköslott.. Sen var det en annan jättetrevlig kund som prata mycket och var jättetrevlig.. Ahh underbar dag helt enkelt.. Blivit anställd där med :) har fått en sån där liten grejj så man kommer in i dörrar och sånt.. Jobbade mellan 7.30 - 15.30, bra tid ändå, jobbar samma imorgon.. Fick extrajobbet på 7-eleven också så jag får se när jag får min uppläring där.. Gäller att få allt och passa.. Och på måndag är det bara en vecka till vi åker hem.. Ska bli så himla mysigt och träffa alla.. Och framförallt få fixa mitt hår, mörk utväxt kom o hjälp mig!

Sen kan jag berätta att jag tänkte ta en senare buss, sen missa jag den och tog en till sentrum, jaga min buss och hann med den, hade panik ett tag. Men lisa fixar allt :D haft en riktigt turdag.. Lyckats pricka in exakt ett kilo och exakt ett hekto.. Så kul när det händer :P

Sofia la upp en jättegammal bild :D helt underbart! Min första fylla som slutade på sofias systers badrumsgolv med en mamma som kom hämtandes efter ditringning.. Det var kickoffen i ettan då vi inte lärt oss vad som är lagom..




Idag är det en dag...

Idag är jag jobblös, vad gör en lisa kan man fråga sig då :/ hmm.. En deppig dag skulle jag säkert bara legat o kollat på film men det mår man ju inte bättre av.. Men så började dagen, låg och kolla film och tyckte synd om mig själv.. Sms:a adecco och fråga om de hade något, men då skulle dom ringa sa dom.. Efter det sökte jag ett jobb i en meny butik.. Sen satte jag igång och städa hela lägenheten :) duktiga mig! Gjorde lite pannkakor först, mm så gott.. Både dammsög och torka golven :D det du mamma! Här nere ser du hur lägenheten ser ut också.. Sen vid halv två ringde mobilen och jag hoppades på jobb, men istället var det ifrån det jobbet jag sökte nu på förmiddagen.. Ska dit på intervju imorrn kl halv ett.. Sen kollade jag nav (norges motsvarighet till arbetsförmedlingen) igen och då hade ett 7eleven jobb kommit upp och det var den butiken som ligger fem minuter där vi bor, så jag gick dit och lämna in ett cv :) kvällsjobb vore ju inte fel.. Sen köpte jag toalettpapper och en deo.. Och nu ligger jag och läser reklam i sängen.. Älskar reklam i december, all mysig reklam med massa julikul på..

En annan grejj som är rätt fascinerande är att det ända ordet det finns c i är service.. Det finns verkligen ingen annanstans.. En annan grejj som är riktigt förvirrande är när det står trykk på dörrar och det betyder att man ska dra.. Helt omvänt :S dumma norskar ;P haha! Jag gör fel varje gång..

I lördags såg vi paranornormal activity, till en början tyckte jag den va dålig men sen blev den riktigt läskig och bra... Ville inte ha nere fötterna på golvet :P jag o jossan satt och kika fram bakom en filt :P






























Wohooo!

Har snackat med marre på skype idag, börja med att vi grät.. Så himla kul och se och höra henne.. Sen har jag även pratat med mormor, mamma o siss idag! Toppen som bara den!


Inser att jag saknar denna tösen rätt mycket!


Fjärde december...

Musen springer under snön så fort som den kan smiter undan räven - och jag tror att den hann..

Har inte mycket att säga om dagen, haft mina toppar och dalar.. Haft många "skratta så huvudet faller bakåt" stunder.. Några bittra men dom är bara att glömma.. En liten pojke tag i min klocka när jag satt på en bänk idag.. En mycket ung nyfiken liten själ.. Har fått mig en gudomlig liten stjärna i fönstret också! Underbart.. Nu är lisa lycklig.. Imorrn blir det jobb 12-18... Hoppas t och m jobbar ^^ va ett tag sedan jag såg dom nu.. God natt gott folk!

Tredje december...

Räven stampar på snön, den busen, för att höra - var är den lilla musen..

Har vart en helt okej dag :) Var först en sväng på åsane storsenter och bytte en skinnjacka, insåg inte att jag prata med en svensk förrän jag var påväg därifrån.. Hon kom ifrån växjö och hade bott här i fem år nu.. Hon skulle bara jobba här i tre månader men det ändrade sig, för hon trivdes så bra här.. Sen va jag på intervju på Det var angående extrajobb och det var tydligen bara en vardag och varannan lördag så inte så mycket.. Får reda på i början av nästa vecka hur det blir.. Sen åkte jag in till byn och då kom en tant och fråga om något ställe och jag sa att jag inte visste och hon bara sucka och sa, andra utlänningen idag.. Haha! Stackare.. Var helt okej på jobbet, lite halvsegt ibland.. en kille från göteborg jobba samtidigt, gött med svenskar ibland :P inget fel på norskar, men skönt och slippa se dum i huvudet ut för att lyssna.. Gick till nesttun och hoppa på en 20-buss så jag kom hem "redan" vid tio! Wohooo :D Imorrn vet jag inte om det blir jobb än.. Känner mig inte pigg på att gå upp sju :S men ska nog duscha för säkerhetens skull :P Julia visste inte heller om hon hade jobb imorrn.. Ska jobba på oasen på lördag, 12-18, var en vecka sen jag jobba där nu :S galet..

Andre december...

Kotten gör sej med jul ingen brådska, utan sover bland löven ända till påska..

Trodde det skulle bli en arbetslös dag idag, men klockan halv tolv ringde katrine o fråga om jag kunde jobba i en safari butik och jag tacka mer än ja.. Det var en riktigt mysig affär och en trevlig dam med udda andedräkt förklara vart det låg och vart jag skulle gå av :) Ska jobba där imorrn också :) Har kommit på att jag nästan tycker det är roligare att vara i fiskdisken :P galet!

Slutade nio och han jag jobbade var klar samtidigt som mig som tur var, annars hade jag inte vetat vart jag skulle gå ut... Sen fick jag vänta en halvtimme på en buss som jag bara skulle åka med i fem minuter innan jag skulle byta igen.. Sen kom jag på en konstig buss som åkte genom samhällen jag aldrig sett förr.. Sen skulle dom byta förare och trafikljusen ändra  till rött varje gång vi kom till dem.. Sen gick det på någon som lukta bajamaja.. Till råga på allt så tog bussresan en trekvart istället för en kvart som det egentligen brukar ta.. Kan inte fatta att det redan är torsdag imorrn, veckorna går så brutalt snabbt..

Imorrn ska jag till lampaffären och fråga varför de ringt mig.. Spännande..Men måste gå upp tidigt.. fast egentligen inte om man jämför med förra veckan då jag gick upp 04.40 och imorrn ska jag gå upp åtta :P haha.. Nu ska jag duscha iaf.. Vi hörs imorrn!


Första december....

Lon är faktiskt en större kisse och kusin till vår egen kissemisse.. Kommer börja arje blogg inlägg med dagens rim i icas julkalender.. Det är nog tidernas bästa uppfinning! Så roligt att varje dag få ett litet rim...

Redan första december idag.. Har inte jobbat idag :/ Igår hade do ring från ett ställe jag sökt extrajobb i, vet inte var för att jag fått det eller för dom tackat nej.. Menmen, dom svara men hon skulle ringa upp men det gjorde hon aldrig så ringde jag igen o ingen svara.. Så om jag inte har jobb imorrn ska jag åka dit.. Gick ner till stan för att möta upp julia och hon piggade verkligen upp mig.. Kände mig som en männsika igen efter bara degat hemma hela förmiddagen.. Vi gick till bibblan och lämna tillbaka en film.. Sen träffa vi jossan där och hon hade gjort sitt jobb och tagit med sig mackor ^^ sen kom hennes arbetskamrat ida, hon va också trevlig..

Efter det skulle jag och julia gå på stan och ta lite kort.. Då kommer det fram en aidsjenta.. Vi ser ut som efterblivna frågetecken när hon började prata med oss, för hon pratade så snabbt.. Efter bokstaverande förklaring så förstod vi att hon sa att det var världsdag för hiv/aids... Vi la lite mynt i en bössa, tog några kondomer och sen såg julia till att vi kom med på kort framför en text där det stod, detta får man inte aids av. V kramades så det får man inte aids av, så nu vet ni det som inte redan visste det.. Sen fick vi jättegoa pepparkakor! fina grejjer det! Ikväll blir det första avsnittet av sunes jul :D underbart! Snart ska jag o julia forstätta se roadtrip, rolig film!

Lite bilder från dagen och innan :)






















RSS 2.0