Flummtider i bergen...

Skrattar högt varje gång jag tänker på det, när vi åkte hem från ikea igår satte sig en lite halvsleten äldre illaluktande man brevid julia, sen tappa han tre kronor på golvet och så tänkte julia ta upp dom åt honom för att vara snäll och han bara skriker, RÖR DOM ICKE!!!! Hela bussen va tyst :P gapskrattar varje gång jag tänker på det.. Då gickvi dock på överenergi allihopa eftersom vi gått upp tidigt o jobbat.. men vi hade riktigt kul på ikea. Köpte glass och det blev fel och så skulle vi köpa en ny, så smaka det ingen skillnad på vanilj och choklad.. Det går inte att förklara men vi hade skitkul.. Speciellt när vi kom hem och vi skulle sätta upp gardinen och den va för kort.. Så kom jossan på att vi kunde ta änden på ett paraply, så vi drog och drog.. Och det blev klockrent.. Sen satte vi ihop mitt trappsteg/pall :)

Imorrn ska jag flytta in på riktigt, måste blogga oftare för jag kommer inte ihåg allt.. Hoppas mina töser hade det bra i danmark också.. Nu blir det film med smootie..


Nu är vintern på ingång..

Inte för att det överdrivet kallt utan för vintertiden nu börjjat, vilket vi glömde av :P gick o undra varför mamma inte ringt, men då var ju klockan bara 11.25.. Igår jobbade jag, mysig dag på jobbet, härlig stämning.. Tjöta hela rasten med en trevlig filur.. Han sa för övrigt att bergen va en mycket finare stad än oslo.. Och marie är så himla skön :D Dagen gick jättefort, sen åkte jag hem, visste att jag kunde komma till julia o dom men va lite halvseg.. Laga lite mat som alla andra i min korridor bestämde sig för att göra samtidigt.. Jonas kläckte kommentaren, nudlar igen eller? Han har nog bara sett mig käka nudlar ;P Jag svara stolt, idag blev det ris ;D.. Dom hade gjort paj, såg sjukt gott ut.. Sen fritera dom potatis :P Och jag fråga om dom skulle äta det tillsammans, så säger jonas den klockrena kommentaren, säger hon som käkar nudlar & ris... Sen stack jag till sandviken, blev uppmött av julia och vi tog oss en promenad.. För första gången för den här hösten använde jag mina stövlar :0 uscha.. Är nästan lite för varmt för det än.. Riktigt fint höstväder här.. Fixat internetbank nu också, sen har jag läst ut sista boken av stieg larsson, luftslottet som sprängdes.. Riktigt bra! Nu ska jag skriva om mitt cv, kanske ska söka lite extrajobb..





























Längtar till november...

För då ska jag flytta in ordentligt... Har vart med julia, jossan o patrick hela dagen, sitter här i vår lya nu :) Vi fick en soffa, fåtölj hitkört från frälsningsarmen för 600 kr, för mindre än 200 hundra var, det är deiligt..  Super fint i vår nya lägenhet.. Vi ser in i massa lägenheter asbra, ifall man får tråkigt.. Nu blir det filmmys :) Pusshej" Allt går bra och jag trivs ifall någon undrar..


Idag ær dagen!

Idag ær det strålande sol och en underbar høstdag och till råga på allt så kommer dom idag!! Wihooo! Roligt! Tyværr jobbar jag mellan 13-21 men ska nog træffa dom nær jag slutat, va och tjuvkika på boendet igår, en som hette marta som va norrlænning bodde dær så jag stanna en stund tjøta lite och kolla runt i lægenheten.. Och emelie, gissa vad??!! Det finns en porttelefon!! Jag ær i himmlen! Det var ett sovrum med dubbelsæng som automatiskt går till jossan & patrick, sen finns det två mindre sovrum som ska bli mitt och julias.. En har balkong och den andra ligger intill toan... Toa och dusch ær i två olika rum, lite små fiffigt sådær.. Sen kan jag meddela att från køket så har vi havsutsikt, ser framfør mig hur vi sitter dær med tænda ljus och ser ut øver vattnet och byn! Ahh det kommer bli toppen.. Och før dom som undrar om jag trivs så ær svaret ja! Både med dagens, det kommande boendet, jobbet och mænniskorna! Och speciellt kul nu nær mina vænner kommer :) Førra veckan sa dom i børjan av veckan at tdet skulle bli jobb tre dagar sen jobba jag sex dagar, denna vecka vet jag också tre dagar.. Idag, tors och lørdag.. Idag skulle blivit mellan 16-21 men blev 13-21 ist så det va gøtt.. Hoppas det blir jobb imorrn också, annars får jag se om julia och dom fått ngt æn..


Nu førsvann solen...

Efter ha vart kalasfint væder i cirka en vecka som kom molnen øver bergen igen.. Va lite sånt dær regn man knappt kænner ute.. Har vart en bra dag på jobbet, tommy eller om det ær tony på jobber ær så skøn.. Han ær nog favoriten, alltid glad, trevlig och pratsam.. Dom tyckte det va jættekul att det hette sop-påse :P han høll på o tjøta om det hela eftermiddagen :D Men allt jag kan sæga ær att den killen har humor :P...Jag tyckte det va kul att drickan på utestællena kallades før husbrus.. Har fått mitt førsta brev också, fick mitt skattekort på en vecka! Gøtt, så imorrn blir det øppna bankkonto, fick jobb lør också så nu har det vart jobb mån-lør, kænns gøtt.. Nu ska jag till bokhandeln och se om jag kan finna mig någon bra bok nu nær jag læst ut, låt den rætte komma in.. Tog ett tag innan man kom in i den, men efter man lært kænna boken lite blev den bættre :) SKa førsøka komma ivæg till lægenheten vi ska få också, kanske hinns med imorrn.. Ska dra nu...

Om en vecka smæller det...

Helt otroligt, har vart hær i 12 dagar nu och om en vecka kommer dom :) Ska bli så kul, men tycker ændå jag klarat mig fintfint sjælv, men man blir som en gammal tant som vill sitta och tjøta med alla på bussen, på stan och så :P haha.. Idag ær jag jættesnurrig, fick vænda hem tre gånger och det ær inte likt mig.. Adecco ringde imorse och fråga om jag ville jobba idag, inte så man tackar nej direkt. Så i veckan blir det fullt upp :) Mån 13-21, tis 13-21, ons 9-17, tors inget vad jag vet nu men då ska jag nog kolla boende nummer två, dær har vi havsutsikt, men lite længre till stan :P fre 16-21.. De senaste fyra dagarna har det inte regnat, vilket ær rætt så otroligt hær.. Va uppe på fløyen i førrgår och vilken utsikt!! Ni ska få se bilder det lovar jag.. Och siss, han har inte svarat :S har væl inte vart inne.. Vet du det? Och matilda :) kul o høra från dig, børjar du få resfeber æn? :) Kul att du får komma till værmen!! Gøtt med datorer jossan, har saknat det lite.. Får springa till bibblan :P Och mitt nya mobilgrejjs krångla så va tvungen att fylla på halebop iaf.. Tack min ømma moder.. Har sett ett pizzabud på moppe också :D trodde att det bara fanns sånna i spiderman och andra filmer, men icke... Hoppas det blir en lugn dag på jobbet och tiden går fort, vill hem och læsa ut min bok ;D har blivit en riktig læslus.. Kvællarna blir det tænda ljus, en varm kopp oboy och min bok! Kænns som man lever førr i tiden eftersom vi inte har någon tv heller. Men det funkar fint.. Hoppas mitt skattekort kommer i veckan nu så jag kan få min førsta løn.. Man får det var 14:e dag hær.. Spænnande.. satte upp en lapp på en brevlåda i min port idag.. Kom på førut att det hær ær førsta gången jag flyttat hemifrån :P lite kul! Hoppas jag vaxat ur ørona ordentligt så jag hør vad dom sæger idag.. Hoppas jag inte klantar mig och tappar en stor køttabete på golvet :D haha! Isf ær det væl jag som åker i backen :P klumpig som jag ær.. Hørde att sverige inte kommer till vm heller, inte før o vara sån men vænta vi inte bara på att inte klara ett kval? Det ska vara pøjka 21! Dom ær bra dom.. NU ska jag ta mig till busstation o se om det kommer nån buss.. Fixa busskort før 295 kr ist 650, tur att man kan gå som ungdom till 20.. Ha det gott! Kanske skriver imorrn igen! Ciao! Har fixat ett till nummer också så ifall ni får ett konstigt nummer kan det va jag ;) mohah!
 

Førsta databeskøket på norsk mark..

Bussresan som tog ett dygn gick snabbare æn væntat, vi fastna dock i tullen påvæg in i norge så vi blev 30 minuter førsenade, en person blev kvar dær:P satt brevid en trevlig medelålderskvinna från ulricehamn så henne småsnacka jag med lite ibland.. I olso fick jag træffa min norska gutt ett litet tag, han med att åka hem till honom och va dær en timme innan det va dags att åka igen :( insåg då hur mycket jag saknat honom, speciellt hans smittande skratt.. Det va snø uppe på fjællet påvæg till bergen, blæ!! Sen fick jag vænta en timme på hyresværden, rummet va væl, hur ska man sæga, jag ær inte kræsen iaf.. Svenskarna som bor dær ær toppentrevliga.. Fanns inget tæcke så jag har sovit med vinterjacka och massa klæder på, men nu har jag skaffat mig ett tæcke från ikea :) så nu sover jag gott igen :) PÅ torsdagen nær jag kom gick jag till adeccos kontor, inførskaffa mig en toppenbra karta, anna och pappa! Ni vet en sån dær som ALLA hade i rom :D skitbra ær dom.. Kul att andra fråga mig vart saker låg och jag kunde sæga :P haha.. Fick sitta och vænta så jag brørja tjøta på en stackars kille som skulle dit på intervju.. Jag hør fasen inte vad dom sæger hær.. Dom pratar mer danska æn norska och det ær mitt størsta orosmoment.. Skratta så det eka inne på flygmatsproduktionen på min andra dag nær vi kolla førvånat på varandra :P haha.. Till jobben då, har fått jobba fyra av fem dagar och ska jobba imorrn med.. Två førsta dagarna va på gate gourmet, dær dom gjorde flygplansmat.. Sen søndag jobba jag inte vilket va fruktansvært segt, låg och læste och lyssna på musik hela dagen och gick promenader.. Sen igår och idag och imrrn jobbar jag i en stor mataffær som heter meny, står i charken dær.. Råka trilla før det var så halt på golvet, sjukt pinsamt, har fått ettrejællt blåmære på rumpstumpen min :P haha" Och på det andra jobbet så satte jag en grejje runt huvudet nær det egentligen skulle vara runt halsen, mærks att jag ær ny hær iaf :P

Hoppas alla ni har det bra hemma iaf :) Jag har det bra hær.. Va jobbigt en kvæll så jag græt lite då kændes det mycket bættre :) De 19:e kommer JULIA ;D och josefin och patrick, ska bli så roligt och mysigt nær dom kommer och vi alla kan bo tillsammans.. Staden ær riktigt fin och man uppskattar mycket mer nær solen lyser hær eftersom det regnar større delen. Saknar dock min høstjacka :( och julia, vill du ta med førsta delen av min sex and the city box? Ångra att jag aldrig køpte en dator innan jag åkte hit.. Måste skaffa ett annat mobilgrejjs med så jag har råd att svara nær folk hemifrån ringer och sms:ar.. Va på skattekontoret idag och fixa skattekort.. Ska kika vart friskis ligger imorrn med :)

Och ni ska se på det jobbet jag ska vara nu på framtill jul, dom gør typ korvarna och sånt sjælva dær och styckar djuren så det finns massa stora køttstyckare i olika rum :D perfekt før att gøra skræckfilm dær ^^ høhø.. Men alla dær va riktigt trevliga och hjælpsamma.. Va en gøteborgare som jobba før adecco dær med.. Han hade vart  hær i ca 1 och 1/2 vecka.. Så han hade fått vara på lite olika stællen han med.. Gøtt nær det finns lite andra svenskar man kan snacka med och førstå vad dom sæger.. Bra att det finns dom som pratar engelska också, får man bættra på den lite.. Jaja, nu ska jag gå till busstationen, får se om jag væntar till halv eller om jag tar den tidiga och går runt dær borta lite.. Jag bor førresten mitt i stan så det ær næra till allt så det ær riktigt skønt :) ska førsøka uppdatera nån gång per vecka om inte oftare! Saknar er dær hemma, men ska dela med er av mina toppar och bottar hær borta i bergen :)

Puss&Kram Lisa



RSS 2.0